Aktuellt - Klässbols Linneväveri

Aktuellt

VÄLKOMMEN TILL UTSTÄLLNING AV SOPHIE JUNGKVIST

Vi är stolta över att presentera Sophie Jungkvist, en unik textilkonstnär som utforskar vävens möjligheter. Sophie gjorde sin praktik här på Klässbols Linneväveri och har fortsatt att imponera med sin kreativa och experimentella approach till textilkonsten. I denna utställning får du se delar ur hennes prisbelönta projekt Woven Change, Shifting Expressions, där hon kombinerar handvävning […]

REPORTAGE I SVENSKA DAGBLADET

I söndags var det ett fint reportage i Svenska Dagbladet om ”8 skäl till att besöka Värmland i vår”. Vad roligt att man skriver om oss och vårt hantverk. Värmland är verkligen en destination som lovar mer än bara en resa; den erbjuder en upplevelse att bära med sig i hjärtat🌲

BRÖLLOPSPRESENTER SOM HÅLLER I GENERATIONER

Det är bröllopstider och gåvor från Klässbols Linneväveri är en symbol för kärlek och vänskap, som följer brudparet genom livet. Välj mellan vackra dukar, servetter, bordslöpare, linnehanddukar och mycket mer.

KLÄSSBOLS x KRISTINA STARK

En efterlängtad ny kollektion i samarbete med formgivaren Kristina Stark. Möt glashandduken Hank, en ny glashandduk.

FJÄRDE GENERATIONEN JOHANSSON TAR ÖVER RODRET

Klässbols Linneväveri har fått två nya ägare. Inte mindre än Andreas Johansson, VD sedan 2003 och John Johansson, vävare och lean koordinator som ansluter sig som ägare, och som nu blir lika stora delägare som sina kusiner Stefan Johansson och Cenita Johansson Åsen.

JUBILEUMSÅRET 2023

Vi välkomnar det nya året med att fira H.M. Konungens 50 år på tronen och 500-årsminnet av valet då Gustav Vasa utses till Sveriges kung. Under jubileumsåret mellan februari – september, reser Konungen och Drottningen genom hela Sverige för att besöka samtliga residensstäder. Vi hoppas att få ett finbesök igen i vårt väveri.

Vi vann Löfberg Family Business Award 2022!

I fredags var det äntligen dags. Galan 100° Karlstad hölls och under fredagen fick vi ta emot priset Löfberg Family Business Award 2022! Vi är så stolta och oerhört tacksamma, något som vår..

Populär linolja i vår butik

Värmlands Linkompani är ett litet linoljepresseri ett stenkast ifrån Klässbol. Här tillverkas kallpressade linoljeprodukter utan tillsatser.

Välj din valuta