VI älskar lin - vår berättelse via film - Klässbols Linneväveri

Film om Klässbols Linneväveri

VI älskar lin – vår berättelse via film

Vi älskar naturprodukten som vi väver, som blir vackrare med åren. Att berätta våran historia om hur allt kommer sig, är något vi gärna gör. Möten, tillfälligheter, om fördelar med lin och om familjen Johansson som började verksamheten med en vävstol i köket.

Följ oss gärna på Youtube
och andra sociala medier som
Facebook och Instagram

Turistmålet

Arvika kommun har många fantastiska turistmål som bland annat Glasskogen, Rackstadmuseet, Olssons Brygga och Klässbols Linneväveri. Visse du föresten att Klässbols Linneväveri faktiskt ett av Värmlands mest besökta turistmål? På 80- och 90-talet när när vi började leverera dukar och servetter till Nobelfesten kunde vi ta emot 15-talet bussar om dagen. Numera under sommarhalvåret har vi fulla busslaster flera gånger i veckan som guidar runt i väveriet och håller föredrag om lin och vår historia. Besökarna avslutar att besöka butiken och handla till fina fabrikspriser.

Så här viker du Nobelservetten

Klässbols Linneväveri har under 30 år levererat Nobeldukar och Nobelservetter till den TV-direktsända Nobelfesten. Det är även populärt att följa festen i sitt eget hem och duka sin egen nobelfest med god mat och dryck. Äkta Nobel-bordslinne köper man hos oss har du en servett med emblem så visar vi här hur man viker Nobelservetten på rätt sätt.
Filmen skapades i ett samarbete med Visit Värmland.

Så sköter du ditt linne på bästa sätt

En fin linnevävnad som är rätt behandlad har hög vacker glans samt en sval och slät yta. Linets förmåga att ta åt sig vatten gör det till ett oöverträffat material i såväl toalett- som kökshanddukar. Även om materialets skönhetsvärden gör att det mest används till finare dukar, servetter, gardiner och andra mer exklusiva ting.
Här får du tvättråd av Dick.

Globala företag

– Klässbol är vårt hjärta!
Volvo, Thermia värmepumpar, Swegon, Klässbols Linneväveri och Westmatic är alla globala företag ifrån Arvika kommun. Något som kommunen vill framhäva i en film med syfte att berätta varför företagandet och tillverkningen är såpas starkt.

Välj din valuta