Tiger of Sweden klär i Klässbolslinne - Klässbols Linneväveri

Tiger of Sweden kavaj av Klässbolslinne

Tiger of Sweden klär i Klässbolslinne

Har du önskat klä dig i något av Klässbols mönster och linne? Något snyggt, modernt och ordentligt skräddat. Gissa vad, nu finns det!

För cirka ett år sedan påbörjades ett samarbete med Tiger of Sweden. Ett arbete där vi tillsammans tagit fram en sommarkollektion av Klässbolslinne som skapar balans mellan hantverksarvet och strävan efter innovation – att skapa något oväntat och unikt, som Tiger of Sweden beskriver det.

Tiger of Sweden är en av Sveriges mest fashionabla modehus. Redan 1903 etablerades varumärket och har sedan dess de stått för design med syftet att ge människor självförtroende genom stilsäkert mode. Modehuset arbetar ständigt med att vi ska ha ett ansvarsfullt och hållbart förhållningssätt till våra kläder. Detta passar Klässbols utmärkt då vi kämpar för samma sak – hållbarhet och medvetenhet. Men även ett hundraårigt arv att förvalta samtidigt som vi hyllar hantverkstraditionerna. Därför är detta samarbetet extra kul.

För henne

Mönstret Daldräll är ett av de äldsta och mest traditionella mönstren. Här som kavaj och shorts. En slät oblekt väv till shorts och linne kompletterat looken. Färg på varp och väft är oblekt.

För honom

Även här har mönstret Daldräll använts till kavaj och shorts. Färgen är här är dimblå som vi kallar den i Klässbol. Tiger har valt att kalla den Blue Horizon.

Kavaj i slät oblekt linväv. Finns även som byxa.

Färgpaletten definieras av neutrala jordnära toner som påminner om naturliga fibrer, accentuerade med starka kontraster av popfärger. Tillbehör är förhöjda genom hela kollektionen, sammanflätade hantverk med funktion i kombination med riktningsdetaljer. Dynamiska texturer kommer med tillstånd av Klässbols expertis inom jacquardlinne, som ses i både herr- och damkläder. Offbeat accenter och voluminösa silhuetter möts för att forma design som är lekfull men ändå polerad.

Se mer av kollektionen på Tiger of Swedens webbutik och i deras butiker. 

Välj din valuta