Klässbols i samarbete med modeskaparen Lars Nilsson skapar IV Klöver Collection - Klässbols Linneväveri

IV klöver duk i mossgrönt. Ett samarbete med Lars nilsson och Klässbols Linneväveri

Klässbols i samarbete med modeskaparen Lars Nilsson skapar IV Klöver Collection

Genom ett kärt samlande på fyrklöver sedan barnsben och Louise de Vilmorin som inspirationskälla har modeskaparen Lars Nilsson och Klässbols format IV Klöver Collection. Ett vackert mönster med tydlig anknytning till naturen

Läs vidare nedan eller gå direkt till webbutiken >>

I ett möte med Lars under 2019 föddes idén om ett gemensamt projekt. Målet var att skapa ett mönster som passar lika bra på som bredvid det dukade bordet. Ett vackert mönster med tydlig anknytning till naturen.

– I princip alla mina projekt har någon form av relation till naturen, trädgård och flora, säger Lars.

I IV Klöver Collection möter vi fyrklövern, en växt som Lars sedan barnsben samlat på och sparat i böcker. Vidare låter sig Lars inte sällan inspireras av Louise de Vilmorin, författaren som 1957 skrev Coco Chanels biografi och vars familj sedan 1800-talet gjort sig kända som Frankrikes främsta fröproducenter. En familj som symboliserar botanik och trädgårdsprakt.

– Mönstret jag designat föreställer jag mig att Louise de Vilmorin skulle inreda med idag. Bordstextilierna och handdukarna är vävd i 100% lin och vi har även tagit fram en kraftigare textil vävd med linvarp och med ullinslag. Textilen är till för möbeltapetsering och finns i våra kuddar.
– Jag funderar mycket på hur man kan använda produkten i olika sammanhang och årstider. Det är viktigt med en kombination av hög kvalité och design som håller i tiden, säger Lars.

Lars Nilsson, modeskaparen, samarbete med Klässbols LInneväveri

Produktinfo

IV Klöver finns som dukar, servetter, handdukar och textil per meter i 100% lin. Dukarna finns för tillfället i begränsade längder men det fler kommer inom kort. Hör av er om ni vill förbeställa andra längder. Färgerna är Champagne, Mossgrön och Jeansblå.
Inredningstextilen vävd med linnevarp och med ull som inslag finns som kuddar med dragkedja i 50 x 50, 50 x 90 cm och kommer i färgerna Chives grön och Zephyr blå. Även inredningstextilen i metervara finns att köpa i vår webbutik. Håll även utkik hos din lokala återförsäljare efter deras eventuella utbud.

Om Lars

Verksam i främst modebranschen men även inom inredning i över 30 år. Från Virginska Skolan i Örebro till fashion som bland annat Paris Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne i Frankrike. En praktikplats ledde till anställning på Chanel Haute Couture. Efter det till Christian Lacroix där han spenderade nio yrkesverksamma år. Karriären fortsatte sedan inom några av världens största modehus, däribland Balmain, Dior, Ralph Lauren, Bill Blass och Nina Ricci.  
Lars har mottagit flera utmärkelser och erkännanden för sitt arbete och innehavt en plats på Vanity Fair’s Best Dressed- lista 2001 till New York Magazine Designer of the Year 2001. Svenska magasinet Damernas Världs modepris Guldknappen 2006, WSJ Best in show 2019 med mattan VASA för Vandra Rugs och Elle Decoration Årets Textil 2019 för textil kollektionen Capri för Svenskt Tenn.

Förutom IV Klöver Collection har Lars formgivit ett mönster som kallas Damsom, som inspirerats av kvistarna från ett plommonträd. Mer om detta lite längre fram i vår.


Vill du få fler nyheter och erbjudanden?

Bli medlem i linneklubben >>

Välj din valuta