Klässbols i samarbete med modeskaparen Lars Nilsson skapar IV Klöver Collection - Klässbols Linneväveri

IV klöver duk i mossgrönt. Ett samarbete med Lars nilsson och Klässbols Linneväveri

Klässbols i samarbete med modeskaparen Lars Nilsson skapar IV Klöver Collection

Genom ett kärt samlande på fyrklöver sedan barnsben och Louise de Vilmorin som inspirationskälla har modeskaparen Lars Nilsson och Klässbols format IV Klöver Collection. Ett vackert mönster med tydlig anknytning till naturen

Läs vidare nedan eller gå direkt till webbutiken >>

I ett möte med Lars under 2019 föddes idén om ett gemensamt projekt. Målet var att skapa ett mönster som passar lika bra på som bredvid det dukade bordet. Ett vackert mönster med tydlig anknytning till naturen.

– I princip alla mina projekt har någon form av relation till naturen, trädgård och flora, säger Lars.

I IV Klöver Collection möter vi fyrklövern, en växt som Lars sedan barnsben samlat på och sparat i böcker. Vidare låter sig Lars inte sällan inspireras av Louise de Vilmorin, författaren som 1957 skrev Coco Chanels biografi och vars familj sedan 1800-talet gjort sig kända som Frankrikes främsta fröproducenter. En familj som symboliserar botanik och trädgårdsprakt.

– Mönstret jag designat föreställer jag mig att Louise de Vilmorin skulle inreda med idag. Bordstextilierna och handdukarna är vävd i 100% lin och vi har även tagit fram en kraftigare textil vävd med linvarp och med ullinslag. Textilen är till för möbeltapetsering och finns i våra kuddar.
– Jag funderar mycket på hur man kan använda produkten i olika sammanhang och årstider. Det är viktigt med en kombination av hög kvalité och design som håller i tiden, säger Lars.

Lars Nilsson, modeskaparen, samarbete med Klässbols LInneväveri

Produktinfo

IV Klöver finns som dukar, servetter, handdukar och textil per meter i 100% lin. Dukarna finns för tillfället i begränsade längder men det fler kommer inom kort. Hör av er om ni vill förbeställa andra längder. Färgerna är Champagne, Mossgrön och Jeansblå.
Inredningstextilen vävd med linnevarp och med ull som inslag finns som kuddar med dragkedja i 50 x 50, 50 x 90 cm och kommer i färgerna Chives grön och Zephyr blå. Även inredningstextilen i metervara finns att köpa i vår webbutik. Håll även utkik hos din lokala återförsäljare efter deras eventuella utbud.

Om Lars

Verksam i främst modebranschen men även inom inredning i över 30 år. Från Virginska Skolan i Örebro till fashion som bland annat Paris Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne i Frankrike. En praktikplats ledde till anställning på Chanel Haute Couture. Efter det till Christian Lacroix där han spenderade nio yrkesverksamma år. Karriären fortsatte sedan inom några av världens största modehus, däribland Balmain, Dior, Ralph Lauren, Bill Blass och Nina Ricci.  
Lars har mottagit flera utmärkelser och erkännanden för sitt arbete och innehavt en plats på Vanity Fair’s Best Dressed- lista 2001 till New York Magazine Designer of the Year 2001. Svenska magasinet Damernas Världs modepris Guldknappen 2006, WSJ Best in show 2019 med mattan VASA för Vandra Rugs och Elle Decoration Årets Textil 2019 för textil kollektionen Capri för Svenskt Tenn.

Förutom IV Klöver Collection har Lars formgivit ett mönster som kallas Damsom, som inspirerats av kvistarna från ett plommonträd. Mer om detta lite längre fram i vår.


Vill du få fler nyheter och erbjudanden?

Bli medlem i linneklubben >>

Formrundan värmalnd - klässbols Linneväveri

FORMRUNDAN VÄRMLAND

Nu till helgen den 1-3 september är det dags för Formrundan Värmland, anordnat av Svensk Form Värmland i samarbete med Region Värmland och Visit Värmland. Ett arrangemang som samlar och synliggör den kreativitet som finns i Värmland inom form, design, hantverk och arkitektur. Vi bjuder på kaffe hela helgen så varmt välkommen till vårt väveri och […]

Klässbols Linneväveri - bröllop, bröllopspresenter

BRÖLLOPSPRESENTER SOM HÅLLER I GENERATIONER

Det är bröllopstider och gåvor från Klässbols Linneväveri är en symbol för kärlek och vänskap, som följer brudparet genom livet. Välj mellan vackra dukar, servetter, bordslöpare, linnehanddukar och mycket mer.

Samarbete med Kristina Stark - hank glashandduk med Klässbols Linneväveri

KLÄSSBOLS x KRISTINA STARK

En efterlängtad ny kollektion i samarbete med formgivaren Kristina Stark. Möt glashandduken Hank, en ny glashandduk.

Urban Johansson knyter i ny varp i vävmaskinen. Klässbols Linneväveri

KLÄSSBOLS LINNEVÄVERI FÅR TVÅ NYA ÄGARE

Klässbols Linneväveri har fått två nya ägare. Inte mindre än Andreas Johansson, VD sedan 2003 och John Johansson, vävare och lean koordinator som ansluter sig som ägare, och som nu blir lika stora delägare som sina kusiner Stefan Johansson och Cenita Johansson Åsen.

Jubileumsikon för konungen 50 år på tronen

Jubileumsåret 2023

Vi välkomnar det nya året med att fira H.M. Konungens 50 år på tronen och 500-årsminnet av valet då Gustav Vasa utses till Sveriges kung. Under jubileumsåret mellan februari – september, reser Konungen och Drottningen genom hela Sverige för att besöka samtliga residensstäder. Vi hoppas att få ett finbesök igen i vårt väveri.

Klässbols Linneväveriets prismottagare tog emot av VD Andreas Johansson, Cenita Johansson Åsen och Dick Johansson, några av väveriets ägare -Flankerade av Niklas Löfberg och Mikael Löfberg (vänster), samt Therese Gustafsson och Kathrine Löfberg (höger)

Vi vann Löfberg Family Business Award 2022!

I fredags var det äntligen dags. Galan 100° Karlstad hölls och under fredagen fick vi ta emot priset Löfberg Family Business Award 2022! Vi är så stolta och oerhört tacksamma, något som vår..

hundra grader karlstad

Vi är nominerade till Löfberg Family Business award 2022!

Det är med stor glädje som vi kan meddela att vi är nominerade till Löfberg Family Business award 2022. Vi är otroligt stolta över

Tiger of Sweden kavaj av Klässbolslinne

Tiger of Sweden klär i Klässbolslinne

Samarbete som skapar balans i hantverksarvet och höjer medvetenheten i sommar.

Blandade produkter i linblomsgrön Klässbols linneväveri

Välkommen Linblomsgrön

Färgen ersätter ljusgröna kulörer som lime, ljusgrön och grön.

Sophie Jungkvist textildesigner Klässbols porträttfoto Magnus Lersten

Sophie tänjer textilgränserna

Läs studenten från Borås textilhögskolas egna ord om hur de omtalade textilierna tagits fram.

Gammalt mönster av Druvklasen Klässbols Linneväveri

Hur Druvklasen kom till Nystuga

När Hjalmar, Klässbols grundare gjort klart sin textilutbildning fick han med sig två böcker hem till Värmland…

Julia på Stampen och fiskmåsarna

Läs om Julia på Stampen som 1915 återvände från Amerika och bosatte sig i Klässbol.

Köp lingarn på rulle hos oss

Handla lingarn ur vårt garnlager

Nu kan du handla lingarn direkt från vårt lager!

Personlig service

Handla med personlig service i våra butiker

Vill du handla hos oss men känner osäkerhet i att vistas bland andra? Testa vår personliga service!

Gärdet och Asp, bordsdukning med skogen som inspiration

Duka med “skogarnes hemlighet”

Använd din fantasi och skapa middagsdukningar influerad av naturens egen rytm. Se exempel på sensommar/höstdukningar ifrån butikerna.

Linolja och linoljesåpa från Värmlands linkompani

Populär linolja i vår butik

Värmlands Linkompani är ett litet linoljepresseri ett stenkast ifrån Klässbol. Här tillverkas kallpressade linoljeprodukter utan tillsatser.

Butiken i Klässbol. Utdrag ur filmen om Klässbols Linneväveri besöksnäring i Värmland

Så hittar du lättast våra öppettider

Planerar du att besöka oss? Här är fyra sätt att snabbt få reda på öppettiderna.

Hanne Vedel linneprodukter Anne, Line och Marie

Nya produkter av Hanne Vedel

Samarbetet med danska Hanne Vedel fortsätter och vi lanserar nu bordslöpare, handdukar och servetter namngivna efter hennes barnbarn.

Wanja Djanaieff designer Klässbols Linneväveri Himmel och Helvete

Himmel och Helvete av Wanja Djanaieff

Himmel och Helvete är en damastberättelse i modern tappning som bejakar våra rötter. Serien togs fram av Wanja Djanaieff i samarbete med Svensk Slöjd.

Artikel om Glaskogen och dess omgivning The New York Times Magasin

Glaskogen och Klässbols i New York Times

Uppmärksamheten kring Glaskogen och omgivning i Västvärmland når nya höjer.

Klässbols får besök av Japansk TV med anledning av Kunglig hovleverantör

Klässbols i Japansk TV

I samband av kröningen av Japans nye kejsare Naruhito så gästade Japansk TV News Watch 9 / NHK Klässbols Stockholm som en av två kungliga hovleverantörer.

Kalla den diskduk, disktrasa eller torkduk, allt går lika bra. En hållbar naturprodukt från Klässbols Linneväveri som finns i 10 olika färger

Diskdukar / torkdukar för hela hemmet.

Torkdukar för alla rum håller ditt hem tort och fräscht på ett miljövänligt sätt. Naturprodukten har lång livslängd och är fri ifrån microfiber.

Välj din valuta