UPPLEVELSER RUNT ARVIKA - Klässbols Linneväveri

Naturen i Klässbols

UPPLEVELSER RUNT ARVIKA

Är du intresserad av att besöka Arvika? Skapa din alldeles egna rutt. Nedan har vi listat några beökspärlor. Gör din resa till Värmland minnesvärd.

NATUR OCH TURISM

Klässbol är naturskönt beläget vid sjön Glafsfjorden. Här finns både fiskemöjligheter och badplats. På andra sidan Glafsfjorden tonar naturreservatet Glaskogen upp sig och ger er fantastiska naturupplevelser. Såpass fantastisk att till och med The New York Times Style Magazine valde att göra ett stort reportage som ni kan läsa om här.

Utsikt över Happie Camps wood frame tält i Glaskogen Arvika

HAPPIE CAMP – EN MAGISK NATURUPPLEVELSE UNDANGÖMD I VACKER NATUR

“Ett nätverk av enkla och naturnära boenden med hög komfort. Syftet med våra Happie Camps är att underlätta för människor att komma ut till avskildhet och ostört njuta av naturen, själva eller i gott sällskap.”
Kom naturen nära och låt dig svepas in i den filt av välbehag som Happie Camps vistelser ger. En sann “Lisa för själen” känsla. Skippa tält-och matpackning, bestäm bara var och när. Och du, i Wood Frame-tälten hittar ni Klässbolsprodukter…

Foto: Roya Sarvestani


Länkar till andra vistelsewebbplatser:

Visit Värmland
Swecamp
Arvika Kanotcenter
Visit Arvika
Arvika turistbyrå
Guesthouse Eleven

HANDEL

I Arvikaområdet är den konstnärliga ådran ständigt närvarande. Här går kunskap i arv då kända och vardande konsthantverkare och konstnärer bor och verkar. I Klässbol upplever du väveriet och tillverkningen av våra linneprodukter på nära håll. Året om. Här kan du gå och utforska på egen hand eller boka en guidning i förväg. Läs mer om våra guidade turer här. I butik och showroom handlar du med tillgång till hela vårt sortiment till mycket förmånliga fabrikspriser. Vi har även en andra sorteringen och specialprodukter som ligger utanför vårt standardsortiment. Vi säljer Iris Hantverk, K&US och Kanaljen/Gårdhagens linnekläder, linoljesåpa från Klässbols Linkompani samt annat utvalt som kan passa ditt hem. Välkommen in för att uppleva ett genuint svenskt hantverk!

Vill du veta mer eller komma ikontakt med andra konsthantverkare besöka då Arvika Konsthantverk där flera av hantverkarna även arbetar i butiken. Bredden på hantverken är unikt i sitt slag och du kommer att överraskas av deras kreativitet.

Vill du veta mer om handel och shopping i Arvikaområtet, besök då Arvika Shopping och Visit Värmlands webbplats

ÄTA DRICKA NJUTA

Visste du att det går åt runt 20.000 kg räkor per år till räkmackorna som serveras i Värmskog? Otroliga siffror men också en fingervisning i hur värt ett besök kan vara i dessa trakter. Vacker natur och genuin stadsmiljö är även signifikativt med den här delen av Värmland.

Klässbols Linneväveri Kaffekvarnen café och lunch

KAFFEKVARNEN

I nära anslutning till väveriet (250 m) ligger KaffeKvarnen som på ett harmoniskt sätt kompletterar ditt besök i Klässbol. Här köper du under säsong glass, fika från eget bageri, lunch eller njuter av ett glas vin och à la carte. Allt i en miljö som vittnar om dåtidens samlingspunkt. Miljön vid KaffeKvarnen är både interiört och exteriört prisbelönt. KaffeKvarnen ägs av Klässbols Linneväveri, men drivits idag av arrendator Staffan Kjellberg. Lokalerna är ytterst lämpliga för bröllop, födelsedagar, privata fester, mm.

Öppettider:
Säsongsöppning 27 maj
För mer information:

Tel: 076-887 47 43
Mail: Klassbol.kaffekvarnen@gmail.com

VÄRMSKOGS CAFÈ

15 minuter ifrån väveriet ligger cafét som är kända för sina enorma räksmörgåsar och sin vackra sjönära miljö. Öppet vår till sensommar. Caféet är med i White Guide och i anslutning finns numera en glassbar där du även kan handla ekologiska och närproducerat godis, snacks, honung, marmelad med mera. Du finner även en folkölsbar med värmländsk öl.

NORDELLS KONDITORI

Är ni i Arvika så får ni inte missa Nordells konditori som ligger beläget på torget i Arvika. Här erbjuds alltid dagsfärskt bröd från det egna bageriet, tårtor, bakelser och kondisbitar. Nordells är med i White Guide.

OLSSONS BRYGGA

Olsson Brygga Olssons är en av Värmlands populäraste restaurang och nöjesanläggningar med en total kapacitet på 2000 besökare. Anläggningen består av en restaurang, två uteserveringar, loung konferens- och festlokaler, barer, nattklubb samt två livescener. I augusti varje år hålls Arvika Hamnfest som lockar både artister och besökare från när och fjärran. Verksamheten driver även Oleary´s i Arvika.

ELINS BAKGÅRD

Bli betagen av Elins bakgård som senaste tiden seglat upp som en given lunchrestaurang att rekommendera. Vackert både inne och ute på innergården. Maten är god och nyttig och det stora temat är soppor.
Elins bakgårds hemsida

Hitta ytterligare platser på egen hand på Visit Arvikas hemsida:

REGI

Vägg i vägg med Arvikas anrika biograf Palladium ligger Restaurant Regi, en upplevelse för alla sinnen. Utbudet regleras efter årstiden. Ät älg, oxkind, röding, råbiff, vegetariskt, hamburgare och annat gott. Allt är lagat med extra kärlek.

KONST, KULTUR OCH MUSIK

I närheten av Klässbol så finns ett stort antal kulturella sevärdheter.
Närmaste stad är Arvika men även landsbygden har sina pärlor. Här är ett axplock.

RACKSTADMUSEET

Rackstadmuseet är ett av landets vackraste konstmuseer och ett populärt resmål för både lokala och internationella besökare. Museet är grundat  vid skulptören Christian Erikssons familjehem och förutom museets utställningar i huvudbyggnaden så finns Christian Erikssons Oppstuhage att besöka under sommarsäsongen.

SLIPERIET BORGVIK

Några mil söder ut så finner ni Sliperiet i Borgvik – konsthall och gastronomi. I Sliperiets unika miljö där kulturarv möter modern konsthall och landsbygd möter det urbana bildas en atmosfär som gör Sliperiet till ett minne för livet. Varje år, mellan maj och september, presenterar vi en mångfacetterad samlingsutställning där erkända konstnärer möter nya på framfart. I restaurang Sliperiet Gastronomi serveras mat gjord från grunden med fantastiska råvaror. Restid ca: 40 min.

INGESUNDS MUSIKHÖGSKOLA

Hans Ek, Björn J:son Lindh, Erland Hagegård, Rigmor Gustafsson, listan kan göras väldigt lång av musiker, kompositörer, artister som utbildat sig vid Ingesunds musikhögskola. I och med utbudet och den musikaliska bredd som flödar genom byggnaderna vid Glafsfjordens strandkant så är platsen inte endast en av Sveriges bredaste utan även en av Världens. Detta bevittnar vi speciellt när Glafsfjordens musikfestival går av stapeln i januari varje år.
Övriga konsertdatum många och de hittar ni nedan:

Välj fler attraktioner i Värmland på Visit Värmlands websida

ARVIKA MUSIK

Konserter, föreningar, arrangemang, klubbar, utbildningar, musiker, videos, listor… Vill du ha reda på mer än det du läser om i tidningen eller på Facebook så kika gärna in på Arvika musiks hemsida.

RITZ ARVIKA

Ritz – kulturscen, mötesplats och kreativa rum – öppnade nyligen efter en gedigen renovering och viss ombyggnad. Huset byggdes ursprungligen som ett Folkets Hus 1967-68. Här har folk engagerat sig, Jözze-Jassen fyllt huset med musik, Arrangörsföreningen Galaxen roddat Arvika Festivalen och tonåringar dansat disco. Namnet Ritz kommer från det café som invigdes i huset 1968.

Läs mer på Arvika kommuns hemsida och om arrangemang och info Facebooksidan

BIOGRAF PALLADIUM

Filmhuset Palladium byggdes 1925 och tillhör en av Sveriges äldsta biografen som är i drift. Biografen har genomgått en stor renovering, vilket gör att det moderna blandas i god harmoni med det gamla. Biografen har 2 salonger med modern teknik inom ljud och bild. Dolby 7.1 ljud och 3D i båda salongerna. Salong 1 har VIP-balkonger, rullstolsplatser och ligger på entréplan och har 129 platser. Salong 2 finns på andra våningen och har 42 platser.

Välj din valuta