Klässbols Linneväveri

Lena Hellström

  • Lena Hellström
  • Lena Hellström med tyg
  • Lena Hellström skapar
  • Lena Hellström skrattar

”I linet möts naturen, traditionen och människan.”

”Hos Klässbols Linneväveri finns förankring i traditionen, förmåga till nyskapande, stor öppenhet och respekt för gestaltandets problematik och värden. Produkterna från Klässbols Linneväveri är bärare av sådant som jag finner viktigt – funktionella, tidlösa och långsiktigt hållbara ting som kommunicerar sinnlighet, skönhet och värde. Dessutom arbetar företaget mycket professionellt och nyskapande med öppenhet mot hela världen. Kärleksfullt möter de såväl utmaningar i vävstolar som designers och kunder.”

Lena Hellström är intresserad av utmaningen att vara människa, aspekter på rum, tid och komplexitet, med särskilt intresse för genusfrågor. Influenser från allmogetradition, folklore, Arts- & Crafts-Rörelsen, Feng Shui och Wabi-Sabi. Hennes synfält är globalt men fötterna står i nordisk mylla. Hon vill utgöra en nyskapande och förmedlande gestaltande länk, där traditionell kunskap utgör en bas samtidigt som influenser från olika kulturer ger näring och energi i en ständigt pågående förändringsprocess. Hon arbetar konstnärligt med många material och blandar ohämmat (bl.a. måleri, textil, foto, grafik).

Som formgivare (grafisk form, möbler, inredning, textil) vill Lena Hellström bidra med funktionella, tidlösa och långsiktigt hållbara ting med tydlig identitet. Enkelhet och naturmaterial, kunskap och sinnlighet är viktiga nyckelord. – ”Med naturen som förutsättning, traditionen som grund och människan som mått”. Hon formger och säljer egna möbler, textilier och inredning under namnet Himlajorden Form.

Håll dig uppdaterad. Bli med i Linneklubben!

Bli medlem i Linneklubben!

Ta del av nyheter och erbjudanden via vårt nyhetsbrev.
Du får även 10% på ditt första köp!

Fyll i er mailadress nedan.

Vi håller din mailadress för oss själva och delar den endast med tredje part som gör denna tjänst möjlig.

Läs vår integritetspolicy.

Välj valuta

Byt valuta genom att välja här vilken som passar er bäst.