Eva Jemt - Klässbols Linneväveri

Eva Jemt

Eva Jemt Klässbols Linneväveri designer

”Starka färger ger mig en kick och jag vet inte hur jag lyckades övertala Klässbols att köpa in rosa garn.”

Formgivaren Eva Jemt är ett välkänt namn inom textilbranschen, och arbetar som frilansande formgivare sedan 2001. Med en bakgrund som bl.a. konstnärlig ledare och platschef på Ljungbergs Textiltryck, har hon en gedigen kunskap och erfarenhet av både produktion och material. Hon visar alltid stor känsla för färg och form. År 2002 belönades hennes första egna kollektion med Utmärkt Svensk Form, samt Hedersomnämnande. Klässbols fick Formidable Grand Prix år 2004, ett pris av Formex för Eva Jemts kollektion ‘Skimmer’ och Wanja Djanaieffs ‘Himmel & Helvete’.

”Stadkanterna på Klässbols vävar gav mig idén till kollektionen ‘Skimmer’. Med de enfärgade kanterna poängterar jag de fina avsluten på dessa gardiner. Starka färger ger mig en kick och jag vet inte hur jag lyckades övertala Klässbols att köpa in rosa garn. Men resultatet blev en härlig kombination med de starka färgerna på vit eller svart varp. Linnegardinerna, med sin lite stela fräschör, får dessutom ännu mer lyster när de är nymanglade – de skimrar.”

“Det är skönt att kunna arbeta med företag som Klässbols, där vi lärt känna varandra och har ett ömsesidigt förtroende. Produktutvecklingen får ta tid, men i gengäld skapas klassiker som får vara kvar i sortimentet länge.”

Delar av Formgivarens produkter har utgått ur sortimentet. Men har ni tur så kanske vi har kvar någon enstaka i lagret.
Kontaka oss: info@klassbols.se 0570-46 01 85

Välj din valuta