Klässbols Linneväveri

Alf Levin

Alf

”Klart det ska vara en hand på en handduk!” Alf var med klassen på studiebesök hos Klässbols Linneväveri när han var elva år och gick i femman…

Alf var med klassen på studiebesök hos Klässbols Linneväveri när han var elva år och gick i femman. När de kommit hem igen till Liljenäs skola spann fröken, Kerstin Walan, vidare ”Vem bestämmer vad det ska bli för mönster?” Och hela klassen fick sätta sig och rita hur de tyckte en handduk skulle vara. Klart det ska vara en hand, tänkte Alf. Han ritade av sin egen hand på ett smårutigt ark i kollegieblocket. Skrev ”Titel: Handuken” överst och lämnade in det till fröken. Sedan tänkte han inte mer på det tills någon vecka senare då telefonen ringde hemma hos Alf. Mamma svarade och när hon sa att det var från linneväveriet.
I andra sidan av luren berättades det att linneväveriet tidigt fattat tycke för mönstret men att det blivit liggande i ett antal år av olika anledningar. Men Urban Johansson har till slut tagit tag i handen igen, ritat om den så den passar en liten handduk och börjat väva den.

Alf Levin, då 14 år förstod nog inte hur stort detta skulle bli för han kan mäta sig med kända namn som bland annat Astrid Sampe som gjort handduken ”Kökstrivsel” och Ingrid Dessau som gjort Nobelduken. Nästan varje dag får vi förfrågningar från utbildade designers som vill att vi ska väva deras mönster men så gott som alla nekas säger Urban Johansson. Men Alf Levin behövde inte ens fråga.

Håll dig uppdaterad. Bli med i Linneklubben!

Bli medlem i Linneklubben!

Ta del av nyheter och erbjudanden via vårt nyhetsbrev.
Du får även 10% på ditt första köp!

Fyll i er mailadress nedan.

Vi håller din mailadress för oss själva och delar den endast med tredje part som gör denna tjänst möjlig.

Läs vår integritetspolicy.

Välj valuta

Byt valuta genom att välja här vilken som passar er bäst.