Besök oss - Klässbols Linneväveri

VÅR PLATS PÅ JORDEN

Ca 20 minuter från populära hantverksstaden Arvika, längst vackra Glafsfjorden hittar ni Klässbol. Det är inte långt från norska gränsen och det är en behaglig resa från Oslo.

Karta över Värmland

Klässbol ligger i det natursköna Värmland, där tradition och innovation möts i hjärtat av vårt anrika Linneväveri. Hos oss får du inte bara uppleva det svenska hantverket och dess äkthet från första parkett – du får också en unik inblick i linets resa från garn till färdiga linneprodukter av högsta kvalitet. Låt dig förtrollas av linets vackra glans och upptäck vår passion för detaljer och hållbarhet. Vår resa började år 1920, och idag är Klässbols Linneväveri stolt över att drivas av fjärde generationen Johansson. Genom åren har vårt engagemang för kvalitet och hantverk inte förändrats. Vi ser fram emot att välkomna dig till Klässbol och dela med oss av vår historia, våra värderingar och den skönhet som bara äkta linne kan erbjuda.

Vi erbjuder guidade turer där du kan följa med bakom kulisserna och se våra skickliga hantverkare i arbete, lära dig om linets betydelse genom tiderna och hur vi bevarar denna tradition med modern teknik. Missa inte vår fabriksbutik, där du hittar allt från klassiska linnehanddukar till exklusiva dukar som berättar historier om svensk design och kvalitet.

Varmt välkommen till Klässbols Linneväveri – en plats där traditionen av svenskt hantverk lever vidare.

_______________________

UPPTÄCK VÅR TILLVERKNING

Stefan står och trär i en ny vävstol med sandvarp.

VÄVSALEN

Upplev vår tillverkning på nära håll. Från start till färdig linneprodukt. Vi tillverkar allt under ett och samma tak.

Resan börjar i vårt handväveri, här kan du se våra handvävstolar och fördjupa dig i vår historia. Fortsätt sedan resan in till vår varpa och avsyningssektion. Efter det, fortsätt in till vår vävsal och lyssna och se allt växa fram!

Vårt maskineri sträcker sig från handvävstolar från 1800-talet till moderna vävmaskiner. Du är varmt välkommen in på egenhand, vi ser fram emot att ses!

FABRIKSBUTIKEN

Vi har en lång historia av att leverera linneprodukter av högsta kvalitet till våra kunder. I vår fabriksbutik som ligger ihop med tillverkningen, hittar du allt ur vårt sortiment.

Strosa omkring och dröm dig bort – här får du inspiration till din bordsdukning och inredning som förgyller ditt hem. Det bästa av allt, här handlar du till fina fabrikspriser.

Passa på att känna på linnekvaliteten, kombinera och sätt ihop dina egna favoriter, du får gärna ta hjälp av oss.

Ditt besök hit är också ett perfekt tillfälle att inhandla vackra presenter som håller i generationer!

Irma står i fabriksbutiken och fixar till linneprodukter. Klässbols Linneväveri
Symaskin i närbild. Kökstrivsel sys upp och fållas.

2:A SORTERING

Ett besök på Klässbols Linneväveri är unikt på många sätt. Det är en lugn plats, omgiven av den Värmländska naturen. Det är också det enda stället där du kan handla på vår populära 2:a sortering – här hittar du vackra linneprodukter med skönhetsfel.

NJUT EN STUND VID KAFFEKVARNEN

Endast några hundra meter bort från Klässbols Linneväveri ligger KaffeKvarnen. Ett mycket kärt tillhåll och bland långväga gäster även ett populärt utflyktsmål i samband med ett besök på väveriet. Njut av en god fika i en vacker miljö! Öppnar för säsongen i maj månad.

KLÄSSBOLS STOCKHOLM

BUTIK & SHOWROOM

Här i vår butik på Sveavägen 104 i Stockholm, erbjuder vi ett stort urval av vårt sortiment. Här har du även möjlighet att lämna in dina linneprodukter tvätt och mangling. Behöver du rådgivning för inredningsuppdrag så är det bara att säga till.

HANDLA I WEBBUTIKEN

FÅ 10% RABATT PÅ DITT FÖRSTA KÖP!

Bli medlem i linneklubben och ta del av personliga förmåner, låt dig inspireras och följ med bakom kulisserna.

IV klöver duk i mossgrönt. Ett samarbete med Lars nilsson och Klässbols Linneväveri

BOKA EN GUIDNING

När du bokar en guidning får du höra om vårt väveris historia. Hur allt startade fram tills idag. Du får även en guidad rundtur i väveriet och alla våra stationer.

Priser:
Mindre grupper (upp till 30 personer) 300 kr.
Större grupper (över 30 personer) 10 kronor per person.
Vi har ett minimun på 10 personer per visning.

Guidningen tar cirka 30 minuter + tid för rundvandring och shopping.

Boka på:
Telefon:
 +46 570 460185
E-post: info@klassbols.se

Välj din valuta