Besök oss - Klässbols Linneväveri

Varmt välkommen till Klässbols Linneväveri!

Gör en utflykt till oss!

Vi ligger inte allt för långt bort från gränsen och inte heller så långt ifrån Oslo. Längst vackra Glafsfjorden ligger Klässbol, en plats med mycket historia.

Karta över Värmland

Vi är ett familjeföretag med anor ifrån sent 1800-tal med mål att behålla och utveckla vår tillverkning i Klässbol. I över hundra år har vi vävt linnetextiler, det kan låta som en lång tid men vi ser det bara som en början. Klässbols och lin är lika med kvalitet och vi älskar styrkan i naturprodukterna.

Vi har öppet året runt, hos oss får du uppleva genuint hantverk på nära håll. Följ hela kedjan, från garn till en färdig linneprodukt. Allt det här sker i vårt alldeles egna väveri i Klässbol, Värmland.

Fortsätt läsa för att få reda på vad du får uppleva hos oss

Adress:

Damastvägen 5, 671 95 Klässbol, Värmland

Öppettider:

Måndag – Fredag 10-17
Lördag 10-16
Söndag 10-16

_______________________

Se filmen om Klässbols Linneväveri

_______________________

Upptäck linneväveriet

Stefan står och trär i en ny vävstol med sandvarp.

Produktionen

Upplev produktionen av Klässbols Linneväveris linneprodukter på nära håll. Du kan se hela produktionen, från varpning och vävning till avsyning och färdigställda produkter. Vår maskinpark spänner över allt från handvävstolar från 1800-talet till helt moderna vävmaskiner. Det går alldeles utmärkt att gå runt och utforska produktionen på egen hand.

Irma står i fabriksbutiken och fixar till linneprodukter. Klässbols Linneväveri

Fabriksbutiken

Vi har en lång historia av att leverera linneprodukter av högsta kvalitet till våra kunder. I vår fabriksbutik som ligger ihop med bland annat väveriet hittar du allt ur vårt sortiment. Här får du bland annat inspiration till din bordsdukning och inredning som förgyller hemmet. Det bästa av allt, i vår fabriksbutik handlar du upp till 30%-40% rabatt. Passa på att känna på linnekvalitete qn och kombinera olika färger med varandra. Lin är vackert med sin enkla och naturliga skönhet. Duka upp borden inför årets högtider och fester – En linneduk och linneservetter är verkligen en fest för ögat! Det är även ett perfekt tillfälle att handla värdefulla presenter som håller i generationer!

Symaskin i närbild. Kökstrivsel sys upp och fållas.

Andrahandssortering

Ett besök på Klässbols Linneväveri är unikt på många sätt. Det är exempelvis den enda platsen i världen där du kan handla vår andrahandssortering. Handla linneprodukter nedsatta mellan 30-70%. Ett perfekt tillfälle att handla till bra priser.

Avsluta ditt besök med en fika

Några meter bort från Klässbols Linneväveri ligger KaffeKvarnen. Ett mycket kärt tillhåll och bland långväga gäster även ett populärt utflyktsmål i samband med ett besök på väveriet. Njut av en god fika i en vacker miljö!

Varmt välkommen till oss!

20% rabatt på din beställning – ange kod KLASSBOLNO i kassan

IV klöver duk i mossgrönt. Ett samarbete med Lars nilsson och Klässbols Linneväveri

Hållbara linneproduker i en tidlösdesign för alla rum

Besök vår webbutik


Ett hantverk från Klässbol, Värmland – sedan1920.

Boka en guidning

När du bokar en guidning får du höra om vårt väveris historia. Hur allt startade fram tills idag. Du får även en guidad rundtur i väveriet och alla våra stationer.

Priser:
Mindre grupper (upp till 30 personer) 300 kr.
Större grupper (över 30 personer) 10 kronor per person.
Vi har ett minimun på 10 personer per visning.

Guidningen tar cirka 30 minuter + tid för rundvandring och shopping.

Boka på:
Telefon:
 +46 570 460185
E-post: info@klassbols.se

Välj din valuta