JUBILEUMSÅRET 2023 - Klässbols Linneväveri

Jubileumsikon för konungen 50 år på tronen

JUBILEUMSÅRET 2023

jubileumsår, konungen 50 år på tronen
Jubileumsår, konungen 50 år på tronen

Konungen 50 år på tronen

2023 – Vi välkomnar det nya året med att bland annat fira H.M. Konungen och hans 50 år på tronen och 500-årsminnet av valet då Gustav Vasa utses till Sveriges kung. Under jubileumsåret, februari – september reser Konungen och Drottningen genom hela Sverige för att besöka samtliga residensstäder. Vi hoppas på att få ett finbesök igen.

Vi är otroligt tacksamma och stolta över att vara Kungliga hovleverantörer som vi har varit ända sedan 1970-talet. Vi är så glada för att ha fått äran att förse Svenska hovet med exklusivt bordslinne. Handvävda dukar, servetter, Kungaduken, möbeltyg, Bolstertyg och gardiner. Vanligtvis i samband med vigslar och dop. Kungaduken finns och används vid speciella middagar i Karl XI:S galleri.

Läs mer om jubileumsåret nedan.

Gåvor från Klässbols till Svenska hovet:

Kungaduken Klässbols Linneväveri Hans Thomsson Foto: Henrik Garlov/Kungliga Hovstaterna

Kungaduken

Med anledning av 20-årsfirandet av Konung Carl XVI Gustaf som regnet, den 15 september 1993, beslutade riksdagen och regeringen att överlämna en gåva. Gåvan var kungaduken och servetter.

Bröllopsgåva till Kronprinsessan Victoria och Daniel Westlund

Bröllopsgåva till Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel

Till bröllopsparet Jacquard-vävde vi sänglinne i extra tunt och exklusivt lin med Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels kronkrönta monogram. Fyra örngott, två påslakan och två underlakan blev det i färgen äggskalsvit.

Duk och 12 st servetter Ack Wermeland Byamossen Margot Barolo Klässbols Linneväveri Bröllopsgåva till Prins Carl-Philip och Sofia

Bröllopsgåva till Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia

Vid lysningsmottagningen på Kungliga slottet överlämnade Landshövding Kenneth Johansson gåvor från Värmland, bland annat specialdesignade produkter från Klässbols Linneväveri. Andreas, fjärde generationen och VD på Klässbols Linneväveri var med. Gåvan bestod av en duk och tolv st servetter i hellinne med bröllopsparets gemensamma monogram inväft.

Gåva till H.K.H. Estelle i form av sänglinne. Klässbols Linneväveri, Billerud och Region Värmland

Dopgåva till H.K.H Prinsessan Estelle

På initiativ av Region Värmland har Klässbols Linneväveri tillverkat ett bäddset med underlakan, kuddvar och påslakan i 100 procent lin.

Dopgåva till Prins Alexander

Dopgåva till Prins Alexander

Hertigarna av Värmland – Prins Cal-Philips och Prinsessan Sofias förstfödde son vävde vi handdukar med Alexanders alldeles egna monogram.

Vad innebär det att vara en Kunglig hovleverantör?

Wählen Sie Ihre Währung