News - Klässbols Linneväveri

News

REPORTAGE IN THE SWEDISH DAILY NEWS

I söndags var det ett fint reportage i Svenska Dagbladet om ”8 skäl till att besöka Värmland i vår”. Vad roligt att man skriver om oss och vårt hantverk. Värmland är verkligen en destination som lovar mer än bara en resa; den erbjuder en upplevelse att bära med sig i hjärtat🌲

WEDDING GIFTS THAT LAST FOR GENERATIONS

Det är bröllopstider och gåvor från Klässbols Linneväveri är en symbol för kärlek och vänskap, som följer brudparet genom livet. Välj mellan vackra dukar, servetter, bordslöpare, linnehanddukar och mycket mer.

KLÄSSBOLS x KRISTINA STARK

En efterlängtad ny kollektion i samarbete med formgivaren Kristina Stark. Möt glashandduken Hank, en ny glashandduk.

THE FOURTH GENERATION OF JOHANSSONS TAKES OVER

Klässbols Linneväveri har fått två nya ägare. Inte mindre än Andreas Johansson, VD sedan 2003 och John Johansson, vävare och lean koordinator som ansluter sig som ägare, och som nu blir lika stora delägare som sina kusiner Stefan Johansson och Cenita Johansson Åsen.

THE ANNIVERSARY YEAR 2023

Vi välkomnar det nya året med att fira H.M. Konungens 50 år på tronen och 500-årsminnet av valet då Gustav Vasa utses till Sveriges kung. Under jubileumsåret mellan februari – september, reser Konungen och Drottningen genom hela Sverige för att besöka samtliga residensstäder. Vi hoppas att få ett finbesök igen i vårt väveri.

We won the Löfberg Family Business Award 2022!

I fredags var det äntligen dags. Galan 100° Karlstad hölls och under fredagen fick vi ta emot priset Löfberg Family Business Award 2022! Vi är så stolta och oerhört tacksamma, något som vår..

About Druvklasen pattern

When Hjalmar, Klässbol’s founder, finished his textile education, he brought two books home to Värmland…

Popular linseed oil in our range

Värmlands Linkompani is a small linseed oil company not far from Klässbol. You can now buy there fantastiskt products at our stores.

New products by Hanne Vedel

The collaboration with Danish Hanne Vedel continues and we are now launching table runners, towels and napkins named after her grandchildren.

Choose your currency