Close
Klassbols linneväveri newcolorworld

What colors are you?

Klässbols Linneväveri välkomnar er till en ny färgvärld!

Klässbols Linneväveri bär på en mönsterskatt formgiven över tid. Gamla mönster som Gästabud och Schackrutan samsas med nya såsom Gåsöga, Bada, Norrland eller den senaste lanseringen Sjumilaskog. Synonymt för dem alla, oavsett tidsepok, är den höga kvalitén, vävarens hantverkskunskap och väveriets omsorg om materialen.

Nu presenterar Klässbols Linneväveri sin nya stora satsning, som tar sitt avstamp i färgens värld och som har utvecklats genom det nära samarbetet med rutinerade formgivaren Lena Bergström. Under Lenas ledning har en totalöversyn av hela sortimentet gjorts. Ett färgbibliotek har skapats och grunden till ett Klässbols Linneväveri som står redo att möta framtiden har lagts.

Med färgfamiljer som Fält, Sand, Sten, Terra, Vårgrönt, Himmel & Hav samt Ros kommer gamla mönster få nytt liv. Lena säger: ”Paletten bygger på en färgbas med tillhörande accenter. Färgers aktualitet förändras över tid varför accentfärgerna kommer variera men basen bestå. Ett digert arbete som bygger på att forma ett sortiment, hållbart för lång tid framåt. Denna typ av totalöversyn har aldrig tidigare gjorts. Det handlar om att både klippa band och knyta nya. Ett arbete som ska förena klassiskt med modernt. Ett förändringsarbete som sker genom färg. Vad behövs idag och vad håller i framtiden?
Detta omfattande färgarbete ska ge Klässbols möjlighet att fortsätta erbjuda svensk hantverkstradition långt fram i tiden. Att låta klassiska mönster möta morgondagen i ny tappning, en ny färgvärld för samtid och framtid.

 

Klässbols Linneväveri Nya färgvärlden Demi Trecolore

Demi och Trecolore, nyheter hos Klässbols Linneväveri

Demi och Trecolore var de första produkterna som kom ut ur den nya färgvärlden.

Demi kudde hellinne Klässbols Linneväveri Lena Bergstrom brons
Demi är en ny kuddserie inom inredningssegmentet, formgiven av Lena Bergström. Demi är ett fint exempel på hur man genom olika vävtekniker kan variera uttrycket. Lena Bergström berättar: ”På ena sidan är bindningen väftsatin. I denna ser man inslagsgarnet mer. På motsatt sida är bindningen panama, som ger ett mera liksidigt uttryck. Resultatet blir en textil som upplevs som enfärgad fast med oliksidig struktur. Den får mera ”kropp” i sitt uttryck”.
Demi blir en fin komplettering till tidigare sortiment inom inredningssegmentet hos Klässbols. En tacksam produkt att med enkla medel förändra uttrycket i rummet.

 

Gardin Trecolore hellinne Klässbols linneväveri Lena Bergström vinröd|Color:vinrod

Den nya gardinserien Trecolore föddes under framtagningsprocessen av det nya färgbiblioteket. Under testvävningarna med en gles varp i vitt, sand och svart med olika färger i inslaget kunde man tydligare se skillnaderna och de olika skiftningarna i respektive varpfärg. Provvävningarna presenterade vackra, skira textiler med tre vertikala ränder i kulörer som väl kompletterade befintligt sortiment och skapar möjlighet att inreda med tidlös textil. Lena Bergström säger: ”Som konsument, inredningsarkitekt och arkitekt tror jag att en färg inom tre olika valörer kan ge ett spännande färgspektra inom “samma” färg. En slags “basvara” med schattering. De vertikala ränderna förhöjer också rummet.”

 

Klassiker får nytt liv med nya färger.

Det vävs för fullt i väveriet och inte bara nya produkter tas fram utan klassisiker som Daldräll, Fiskmåsen, Citron, Schackrutan, Druvklasen, Linjal och Gärdet får nytt liv i och med nya utvalda färger. 
Alla produkter finns inte i webbutiken förrän de testats för storskalig försäljning men i väveributiken i Klässbol kan man dock köpa de senaste på marknaden.

Klässbols Linneväveri Nya färgvärlden nygamla produkter

Gamla klassiker får nytt liv i och med nya färgerna. Här ser vi Daldräll, Schackrutan, Citron, Gärdet, Linjal, Fiskmåsen, Druvklasen, Satin.

 

Klässbols Linneväveri en ny färgvärld Linjal handdukar

På väggen i väveributiken hänger de “nya” linjal.

 

Klässbols Linneväveri en ny färgvärld Gärdet handdukar

Likaså gör Gärdet med sina utvalda färger. Har man sina favoritfärger sen tidigare så kan man nu få dem i ny tappning med nya färgnamn. Till exempel en blå heter i dag “jeansblå” och skiljer sig något i kulören.

 

Klässbols Linneväveri en ny färgvärld Citron duk

Duken Druvklasen är en riktig klassiker och har även den många år på nacken och funnits i många färger.
Varför inte använda den som en väggdekoration?

 

Följ oss vidare i vårt arbete med den nya färgvärlden på hemsidan, i våra butiker, Facebook, Instagram eller nyhetsbrev.

Share Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Plus
Produced by Kreatörerna & Web Kreativ
To top