Join the Linen club!

Get news and offers through our membership letters. Enter your email address!

We keep your email address to ourselves and only share it with the third part that make this service possible.

About Privacy Policy and DGPR.

Choose currency

Change currency by choosing the one that suits you the best.

Keep updated. Join the linen club!

Lena Hellström

  • Lena Hellström
  • Lena Hellström med tyg
  • Lena Hellström skapar
  • Lena Hellström skrattar

“I linet möts naturen, traditionen och människan.”

“Hos Klässbols Linneväveri finns förankring i traditionen, förmåga till nyskapande, stor öppenhet och respekt för gestaltandets problematik och värden. Produkterna från Klässbols Linneväveri är bärare av sådant som jag finner viktigt – funktionella, tidlösa och långsiktigt hållbara ting som kommunicerar sinnlighet, skönhet och värde. Dessutom arbetar företaget mycket professionellt och nyskapande med öppenhet mot hela världen. Kärleksfullt möter de såväl utmaningar i vävstolar som designers och kunder.”

Lena Hellström är intresserad av utmaningen att vara människa, aspekter på rum, tid och komplexitet, med särskilt intresse för genusfrågor. Influenser från allmogetradition, folklore, Arts- & Crafts-Rörelsen, Feng Shui och Wabi-Sabi. Hennes synfält är globalt men fötterna står i nordisk mylla. Hon vill utgöra en nyskapande och förmedlande gestaltande länk, där traditionell kunskap utgör en bas samtidigt som influenser från olika kulturer ger näring och energi i en ständigt pågående förändringsprocess. Hon arbetar konstnärligt med många material och blandar ohämmat (bl.a. måleri, textil, foto, grafik).

Som formgivare (grafisk form, möbler, inredning, textil) vill Lena Hellström bidra med funktionella, tidlösa och långsiktigt hållbara ting med tydlig identitet. Enkelhet och naturmaterial, kunskap och sinnlighet är viktiga nyckelord. – ”Med naturen som förutsättning, traditionen som grund och människan som mått”. Hon formger och säljer egna möbler, textilier och inredning under namnet Himlajorden Form.

Produced by Kreatörerna & Web Kreativ