Klässbols Linneväveri

Bra miljöval för planetens skull

Skördetid av linplantor utgör ett bra miljöval. Klässbols Linneväveri - hållbar och ekologisk produkt.

När du köper Klässbols linneprodukter så köper du en vara märkt med Bra Miljöval. Miljömärkningen Bra Miljöval som är Naturskyddsföreningens egen miljömärkning ska vägleda konsumenter att hitta de produkter som är minst skadliga för vår planet. Lin är en även naturprodukt och därför även miljösmart. Tillsammans med den långa hållbarhet som linneprodukter generellt har så gör du ett aktivt val för planetens skull.

Var kommer lingarnet ifrån?

Det lingarn som vi väver våra linneprodukter av idag kommer från spånadslin som odlas i Frankrike och Belgien. Allt odlas enligt reglerna för hållbart ekologiskt jordbruk. Där bereds även linet vilket betyder att man förädlar spånadslinet till spinnbara fibrer som sedan blir rågarn på olika spinnerier runt om i världen. På spinnerierna färgar man även garnet.
Vi köper vårt GOTS miljömärkta lingarn (Global Organic Textile Standard) ifrån italienska Linificio och Franska Safilin. Dessa företag är miljöcertifierade fullt ut och kontrolleras noggrant i europeiska leveranskedjor.
Varför vi köper lingarnet från dessa länder är främst för att det inte går att köpa i Sverige. Men även för att dessa lingarnslevarantörer kan leverera de färger och volymer vi önskar, har rätt miljöpolicy samt har ett visst CSR-arbete (Safilin) som vi uppskattar.
De färger som lingarnet färgas med med är också GOTS miljömärkta. Det innebär bland annat att inga farliga kemikalier används. Läs mer om GOTS på medvetenkonsumtion.se

Några av våra halvlinne-produkter är vävda i 50 % lin och 50 % bomull. Det bomullsgarnet kommer från Tyska Otto Garne som även de är är certifierade med Fair Trade, GOTS med mera.

Men sytråden då?

Vi använder Gütermann polyestertråd som är Oeko-Tex certifierad, vilket betyder att den är skonsam för djur, natur och fri från gifter. Tråden som är extremt hållbar kräver mycket mindre vatten och energiförbrukning i produktionen än motsvarande tillverkning av bomull t.ex. Tack vare tillverkarens MCT teknik så är fibersläppet ytterst minimalt då de jobbar med oändliga fibrer till skillnad som i en traditionell Corespun teknik.

Gör ett klimatsmart val du med och handla linneprodukter med lång hållbarhet!

––––––––

Keep updated. Join the linen club!

Be a Linen Club member!

Sign up for our newsletters and get news, offers, stories and 10% discount at you first purchase!
Leave your e-mail adress below.

We keep your email address to ourselves and only share it with third parties who make this service possible.

Read our privacy policy

Select currency

Change currency by choosing here which one suits you best.