Besök oss - Klässbols Linneväveri

Varmt välkommen till Klässbols Linneväveri!

Klässbol ligger i det natursköna Värmland, där tradition och innovation möts i hjärtat av vårt anrika Linneväveri. Hos oss får du inte bara uppleva det svenska hantverket och dess äkthet från första parkett – du får också en unik inblick i linets resa från garn till färdiga linneprodukter av högsta kvalitet. Låt dig förtrollas av linets vackra glans och upptäck vår passion för detaljer och hållbarhet.

Vi erbjuder guidade turer där du kan följa med bakom kulisserna och se våra skickliga hantverkare i arbete, lära dig om linets betydelse genom tiderna och hur vi bevarar denna tradition med modern teknik. Missa inte vår fabriksbutik, där du hittar allt från klassiska linnehanddukar till exklusiva dukar som berättar historier om svensk design och kvalitet.

VÅR PLATS PÅ JORDEN

Ca 20 minuter från populära hantverksstaden Arvika, längst vackra Glafsfjorden hittar ni Klässbol. Det är inte långt från norska gränsen och det är en behaglig resa från Oslo.

Karta över Värmland

ÖPPETTIDER

Vår resa började år 1920, och idag är Klässbols Linneväveri stolt över att drivas av fjärde generationen Johansson. Genom åren har vårt engagemang för kvalitet och hantverk inte förändrats. Vi ser fram emot att välkomna dig till Klässbol och dela med oss av vår historia, våra värderingar och den skönhet som bara äkta linne kan erbjuda.

Varmt välkommen till Klässbols Linneväveri – en plats där traditionen av svenskt hantverk lever vidare.

Vi har öppet året runt, öppet varje dag maj – september.

Måndag – Fredag 10-18
Lördag 10-16
Söndag 10-16

Hitta hit:

Damastvägen 5, 671 95 Klässbol, Värmland
Google Maps

Kontakta oss

Telefon: 0570-46 01 85
E-post: info@klassbols.se

_______________________

UPPTÄCK VÅR TILLVERKNING

Stefan står och trär i en ny vävstol med sandvarp.

VÄVSALEN

Upplev produktionen av Klässbols Linneväveris linneprodukter på nära håll. Du kan se hela produktionen, från varpning och vävning till avsyning och färdigställda produkter. Vår maskinpark spänner över allt från handvävstolar från 1800-talet till helt moderna vävmaskiner. Det går alldeles utmärkt att gå runt och utforska produktionen på egen hand.

FABRIKSBUTIKEN

Vi har en lång historia av att leverera linneprodukter av högsta kvalitet till våra kunder. I vår fabriksbutik som ligger ihop med bland annat väveriet hittar du allt ur vårt sortiment. Här får du bland annat inspiration till din bordsdukning och inredning som förgyller hemmet. Det bästa av allt, i vår fabriksbutik handlar du upp till 30%-40% rabatt. Passa på att känna på linnekvalitete qn och kombinera olika färger med varandra. Lin är vackert med sin enkla och naturliga skönhet. Duka upp borden inför årets högtider och fester – En linneduk och linneservetter är verkligen en fest för ögat! Det är även ett perfekt tillfälle att handla värdefulla presenter som håller i generationer!

Irma står i fabriksbutiken och fixar till linneprodukter. Klässbols Linneväveri
Symaskin i närbild. Kökstrivsel sys upp och fållas.

2:A HANDSSORTERING

Ett besök på Klässbols Linneväveri är unikt på många sätt. Det är exempelvis den enda platsen i världen där du kan handla vår andrahandssortering. Handla linneprodukter nedsatta mellan 30-70%. Ett perfekt tillfälle att handla till bra priser.

BESÖK KAFFEKVARNEN

Endast några hundra meter bort från Klässbols Linneväveri ligger KaffeKvarnen. Ett mycket kärt tillhåll och bland långväga gäster även ett populärt utflyktsmål i samband med ett besök på väveriet. Njut av en god fika i en vacker miljö!

IV klöver duk i mossgrönt. Ett samarbete med Lars nilsson och Klässbols Linneväveri

HANDLA I VÅR WEBBUTIK

FÅ 10% RABATT PÅ DITT FÖRSTA KÖP!

Bli medlem i linneklubben och ta del av personliga förmåner, låt dig inspireras och följ med bakom kulisserna.

BOKA EN GUIDNING

När du bokar en guidning får du höra om vårt väveris historia. Hur allt startade fram tills idag. Du får även en guidad rundtur i väveriet och alla våra stationer.

Priser:
Mindre grupper (upp till 30 personer) 300 kr.
Större grupper (över 30 personer) 10 kronor per person.
Vi har ett minimun på 10 personer per visning.

Guidningen tar cirka 30 minuter + tid för rundvandring och shopping.

Boka på:
Telefon:
 +46 570 460185
E-post: info@klassbols.se

Wählen Sie Ihre Währung