Stäng
Klässbols Linneväveri nya färger linjal sjumilaskog

Ny färgvärld skapas för samtid och framtid

”Vår plats på jorden har visat sig vara Klässbol i Värmland. Här förvaltar vi, tredje och fjärde generationen Johansson, vårt arv efter farfar respektive vår farfars far Hjalmar som satt och vävde nätterna igenom.”

Detta är orden från Andreas, fjärde generationen Johansson som i sin roll som VD driver Klässbols Linneväveri vidare på en resa där man med varsam hand förenar arv och tradition med blickar tydligt riktade mot framtiden. Ett väveri med unik kunskap och en synbar stolthet för detta. Ett väveri där tradition, hantverkskunnande och respekten för linet och dess egenskaper vårdas för framtiden. Produkterna och väveriet är ett levande kulturarv som nu rustas för fortsatt resa. En ny färgvärld skapas för samtid och framtid.

Klässbols Linneväveri bär på en mönsterskatt formgiven över tid. Gamla mönster som Gästabud och Schackrutan samsas med nya såsom Gåsöga, Bada, Norrland eller den senaste lanseringen Sjumilaskog. Synonymt för dem alla, oavsett tidsepok, är den höga kvalitén, vävarens hantverkskunskap och väveriets omsorg om materialen. Under hösten 2017 presenterar Klässbols Linneväveri sin stora satsning, en satsning som tar sitt avstamp i färgens värld och som har utvecklats genom det nära samarbetet med talangfulla formgivaren Lena Bergström. Under Lenas ledning har en totalöversyn av hela sortimentet gjorts. Ett färgbibliotek har skapats och grunden till ett Klässbols Linneväveri som står redo att möta framtiden har lagts. Med färgfamiljer som Fält, Sand, Himmel, Ros, Sten och X kommer gamla mönster få nytt liv.

Lena säger: ”Paletten bygger på en färgbas med tillhörande accenter. Färgers aktualitet förändras över tid varför accentfärgerna kommer variera men basen bestå. Ett digert arbete som bygger på att forma ett sortiment, hållbart för lång tid framåt. Denna typ av totalöversyn har aldrig tidigare gjorts. Det handlar om att både klippa band och knyta nya. Ett arbete som ska förena klassiskt med modernt. Ett förändringsarbete som sker genom färg. Vad behövs idag och vad håller i framtiden? ”. Detta omfattande färgarbete ska ge Klässbols möjlighet att fortsätta erbjuda svensk hantverkstradition långt fram i tiden. Att låta klassiska mönster möta morgondagen i ny tappning, en ny färgvärld för samtid och framtid.

Stora delar att detta färgarbete kommer att presenteras under Formex den 23-26 augusti i monter B04:21.
Klässbols Linneväveri välkomnar dig till deras nya färgvärld!

Dela Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google Plus
Klässbols Linneväveri nya färger linjal sjumilaskog

Ny färgvärld skapas för samtid och framtid

”Vår plats på jorden har visat sig vara Klässbol i Värmland. Här förvaltar vi, tredje och fjärde generationen Johansson, vårt arv efter farfar respektive vår farfars far Hjalmar som satt och vävde nätterna igenom.” D...

Gåsöga Årets textil 2016 Klässbols Linneväveri Margot Barolo och Ulrika Mårtensson

1 miljon besökare på Klässbols Linneväveri

Under söndagen den 21 juli passerade besökare nummer 1 000 000 in genom dörrarna på Klässbols linneväveri. Räkneverket startades år 2000 och nu har linneväveriet haft 1 miljon besökare under 2000-talet. Under måndagen ha...

Producerad av Kreatörerna & Web Kreativ
Till toppen