Klässbols Linneväveri

Konst och kultur

Konst, kultur, musik…

I närheten av Klässbol så finns ett stort antal kulturella sevärdheter.
Närmaste stad är Arvika men även landsbygden har sina pärlor. Här är ett axplock.

OBS! På grund av Covid 19 så kan öppettider ändras med kort varsel. Se därför alltid respektive hemsidor för rätt info!

Rackstadmuseet

Rackstadmuseet är ett av landets vackraste konstmuseer och ett populärt resmål för både lokala och internationella besökare. Museet är grundat  vid skulptören Christian Erikssons familjehem och förutom museets utställningar i huvudbyggnaden så finns Christian Erikssons Oppstuhage att besöka under sommarsäsongen.
Rackstadmuseets hemsida

Sliperiet Borgvik

Några mil söder ut så finner ni Sliperiet i Borgvik – konsthall och gastronomi. I Sliperiets unika miljö där kulturarv möter modern konsthall och landsbygd möter det urbana bildas en atmosfär som gör Sliperiet till ett minne för livet. Varje år, mellan maj och september, presenterar vi en mångfacetterad samlingsutställning där erkända konstnärer möter nya på framfart. I restaurang Sliperiet Gastronomi serveras mat gjord från grunden med fantastiska råvaror. Restid ca: 40 min.
Sliperiet i Borgviks hemsida

Ingesunds musikhögskola

Hans Ek, Björn J:son Lindh, Erland Hagegård, Rigmor Gustafsson, listan kan göras väldigt lång av musiker, kompositörer, artister som utbildat sig vid Ingesunds musikhögskola. I och med utbudet och den musikaliska bredd som flödar genom byggnaderna vid Glafsfjordens strandkant så är platsen inte endast en av Sveriges bredaste utan även en av Världens. Detta bevittnar vi speciellt när Glafsfjordens musikfestival går av stapeln i januari varje år.
Övriga konsertdatum många och de hittar ni nedan:
Evenemang Ingesund musikhögskola

Välj fler attraktioner i Värmland på Visit Värmlands websida

Arvika musik

Konserter, föreningar, arrangemang, klubbar, utbildningar, musiker, videos, listor… Vill du ha reda på mer än det du läser om i tidningen eller på Facebook så kika gärna in på Arvika musiks hemsida.

Arvika musiks hemsida

Ritz Arvika

Ritz – kulturscen, mötesplats och kreativa rum – öppnade nyligen efter en gedigen renovering och viss ombyggnad. Huset byggdes ursprungligen som ett Folkets Hus 1967-68. Här har folk engagerat sig, Jözze-Jassen fyllt huset med musik, Arrangörsföreningen Galaxen roddat Arvika Festivalen och tonåringar dansat disco. Namnet Ritz kommer från det café som invigdes i huset 1968.

Läs mer på Arvika kommuns hemsida

Se arrangemang och info på Facebook

Håll dig uppdaterad. Bli med i Linneklubben!

Bli medlem i Linneklubben!

Ta del av nyheter och erbjudanden via våra medlemsbrev.
Du får även 10% på ditt första köp i webbutiken.
Fyll i er mailadress nedan.

Vi håller din mailadress för oss själva och delar den endast med tredje part som gör denna tjänst möjlig.

Läs vår integritetspolicy.

Välj valuta

Byt valuta genom att välja här vilken som passar er bäst.