Stäng
Natur kultur och turism i Klässbol karamell

Konst, kultur och sevärdheter

I närheten av Klässbol så finns ett stort antal kulturella sevärdheter.
Närmaste stad är Arvika men även landsbygden har sina pärlor.

Rackstadmuseet

Rackstadmuseet är ett av landets vackraste konstmuseer och ett populärt resmål för både lokala och internationella besökare. Museet är grundat  vid skulptören Christian Erikssons familjehem och förutom museets utställningar i huvudbyggnaden så finns Christian Erikssons Oppstuhage att besöka under sommarsäsongen.
Rackstadmuseets hemsida

Sliperiet Borgvik

Några mil söder ut så finner ni Sliperiet i Borgvik – konsthall och gastronomi. I Sliperiets unika miljö där kulturarv möter modern konsthall och landsbygd möter det urbana bildas en atmosfär som gör Sliperiet till ett minne för livet. Varje år, mellan maj och september, presenterar vi en mångfacetterad samlingsutställning där erkända konstnärer möter nya på framfart. I restaurang Sliperiet Gastronomi serveras mat gjord från grunden med fantastiska råvaror. Restid ca: 40 min.
Sliperiet i Borgviks hemsida

Ingesunds musikhögskola

Hans Ek, Björn J:son Lindh, Erland Hagegård, Rigmor Gustafsson, listan kan göras väldigt lång av musiker, kompositörer, artister som utbildat sig vid Ingesunds musikhögskola. I och med utbudet och den musikaliska bredd som flödar genom byggnaderna vid Glafsfjordens strandkant så är platsen inte endast en av Sveriges bredaste utan även en av Världens. Detta bevittnar vi speciellt när Glafsfjordens musikfestival går av stapeln i januari varje år.
Övriga konsertdatum många och de hittar ni nedan:
Evenemang Ingesund musikhögskola

Välj fler attraktioner i Värmland på Visit Värmlands websida

Producerad av Kreatörerna & Web Kreativ
Till toppen