Stäng

Arkiv: Kampanjer

Nobeldukning för 26:e året

Då var det dags igen. 10 december. Vi har packat bussen full för att åka till huvudstaden och Stadshuset för att duka upp till fest!

Läs mer:

Vilka färger är ni?

Välkommen till Klässbols nya färgvärld!

Klässbols Linneväveri bär på en mönsterskatt formgiven över tid. Gamla mönster samsas med nya. Synonymt för dem alla, oavsett tidsepok, är den höga kvalitén, vävarens hantverkskunskap och väveriets omsorg om materialen.
Nu presenterar vi vår nya stora satsning som tar sitt avstamp i färgens värld. Läs mer!

Gåsöga – årets textil 2016

Klässbols med formgivarna Margot Barolo och Ulrika Mårtensson fick ta emot ELLE Decoration Swedish Design Awords för produkten/kollektionen GÅSÖGA.

Läs mer!

Varmt välkomna under O-ringen!

Välkomna till Klässbol under O-ringen! Upplev en levande textilindustri, vandra runt i vår produktion och handla i vår fabriksförsäljning.

Butiken är öppen varje dag och lite extra länge! Vi ses!

Lycka till i skogen!

Läs mer om öppettider

Nobelpriset

Sedan 1991 dukas årligen Nobelfesten med bordslinne och servetter tillverkat av Klässbols Linneväveri.

Nobel – en skönhet, år efter år 
Nobelduken och servetterna vävs av Klässbols Linneväveri i traditionell teknik, med modern design. De är formgivna av Ingrid Dessau, som valt att väva duken i drällteknink med grovt, silvergrått lingarn i ypperlig kvalitet som står i perfekt balans till porslinets varma vithet. Det vävda rutmönstret blir synligt genom att ljuset återkastas olika från varp- och väftytorna. Servetterna äv vävda i damast, med tunnare halvblekt lingarn, som fint framhäver Nobelmedaljens relief.

Producerad av Kreatörerna & Web Kreativ
Till toppen