Bli medlem i Linneklubben!

Ta del av nyheter och erbjudanden via våra medlemsbrev. Fyll i er mailadress nedan.

Vi håller din mailadress för oss själva och delar den endast med tredje part som gör denna tjänst möjlig.

Läs vår integritetspolicy.

Välj valuta

Byt valuta genom att välja här vilken som passar er bäst.

Håll dig uppdaterad. Bli med i Linneklubben!

Linnea Blomgren

Linnea Blomgren formgivare Klässbols Linneväveri

”Jag gillar smaken samt doften av lin och dess styrka. Det kan både glänsa och vara tuffsigt och matt. Lin är ett användbart, slitstarkt och snällt material. Hos Klässbols Linneväveri finns kvalitet, känsla och hjärta. Utrymme för att pröva nytt samt att utvecklas.”

Linnea Blomgren jobbar med textilkonst och form i teknikerna vävning, broderi och färgreservage. Hon söker uttryck för det levande, ojämna och slitna. Det ickeperfekta. Ofta kläder i installationsform. Med kroppen och identiteten i fokus.

Hon jobbar i textila material med hög hantverksmässig kvalite. Utgår ifrån rörelse och ojämnheter i material och så även i kroppen.

I samarbete med koreograferna Pavel Cassius och Karen H. Mikalsen skapar hon installationer med dans och film. De ska föra in en annan dimension i arbetet och skapa nya perspektiv på bilden med en medvetenhet om rummet och kroppen och förstäka det textila. Musik och litteratur är viktiga i hennes arbete, om det privata, det politiska och det vardagliga, vill hon berätta.

CURRICULUM VITAE: 
Linnea Blomgren är född 1980 i Stockholm. Hennes utbildning omfattar: Textila hantverksutbildningen på Handarbetes Vänners Skola, Stockholm (2002-2005), POFF ”Påbyggnadsutbildning inom konstnärlig gestaltning i privat och offentlig miljö” – arrangerad av KHVC syd och Statens konstråd (2010), Textil Mönsterfärgning på Konstfack, Stockholm 2007, 2008 (5p), Textillinjen på Vadstena Folkhögskola (2001-2002), samt tidigare högskoleutbildning i musikvetenskap.

Hon är konstväverska på Märta Måås-Fjetterström i Båstad sedan 2007 och har haft utställningar i Sverige och utomlands sedan 2005. Linnea har fått stipendier ifrån Carl Malmstens stiftelsen och Eidemstiftelsen mm. Hon är medlem i Konsthantverkscentrum (KHVC).

Linnea Blomgren har egen atelje sedan 2003 och jobbar som frilansande formgivare och konsthantverkare, med uppdrag för Klässbols Linneväveri och Design House Stockholm. Hon driver egna samarbetsprojekt med koreograf och dansare för utställning och installation, som bl.a. ”Swedish Style” in Tokyo 2005 och ”Connecting, Contemporary Arts and Craft” i Tyskland, Norge, Danmark och Sverige 2011-2012. Hon har dessutom erfarenhet som Kostymör i dans och teaterprojekt och var konstnärlig ledare/assistent, slöjdcirkus i Helsingborg.

Producerad av Kreatörerna & Web Kreativ