Om Jennie Adéns handdukar Säter och Haga - Klässbols Linneväveri

Jenne Adén Klässbols Linneväveri linnehanddukar Säter och Haga

Om Jennie Adéns handdukar Säter och Haga

Linnehanddukarna Säter och Haga är inspirerade av klassiska vävmönster och tekniker, men istället för att väva rakt är mönstren handmålade i oregelbundna linjer för att skapa liv och rörelse. Dessa handdukar ska verkligen brukas och får gärna användas utan att de stryks eller manglas. Ta bara ut dem ur tvättmaskinen och låt de torka. De får gärna även hänga så att båda sidorna syns.

Säter svart linnehandduk av Klässbols Linneväveri Jennie Adén
Säter svart och oblekt linnehandduk av Klässbols Linneväveri och Jennie Adén
Haga linnehandduk Klässbols Linneväveri formgivare Jennie Adén Jeansblå

Designern

Jenne Adén Klässbols Linneväveri

Bakom designen står Svensk Tenns senaste Designstipendiat Jennie Adén. Jennie anses som en av Sveriges största designlöften och kommer ursprungligen från Sölje. Läs om henne på Kurbits webbplats. Jennie gjorde Beckamns-praktik på Klässbols där hon bland annat designade handdukarna Säter och Haga.

Jennie om Jennie:
Genom att ”gräva där jag står” vill jag lyfta fram de lokala möjligheter och material som finns på ett litet område. Jag drivs av arbeta med hela designprocessen, från förädling av råmaterial till formgivning och tillverkning av produkter, ofta använder jag mig av råmaterial från och omkring Sölje, dit jag har en stark personlig koppling. Sölje ligger på andra sidan av Glafsfjorden från Klässbol.
 2018 tog jag kandidatexamen på Formlinjen, Beckmans Designhögskola. Jag har i hela mitt liv varit intresserad av textil och i min formgivning arbetar jag ofta med vävning, tovning och färgning. Jag inspireras av historiskt hantverk i kombination med dagens behov, resurser och tekniker. Vi människor måste förhålla oss till en hållbarare livsstil och konsumtionsvanor, så med sin höga kvalitet och lokala tillverkning är Klässbols Linneväveri en självklarhet.

Läs mer om Jennie på hennes hemsida

Säter linnehandduk svart och oblekt av Klässbols Linneväveri och Jennie Adén

Säter finns i färgerna oblekt och svart.
Handla Säter

Haga linnehandduk Klässbols Linneväveri formgivare Jennie Adén Jeansblå

Haga finns i fägen jeansblå.
Handla Haga

Wählen Sie Ihre Währung